3.10. Hokki - Kiekko-Vantaa: Ennakko

02.10.2014

Kiekko-Vantaan härkäviikko jatkuu perjantaina vieraspelillä Kajaanin Hokkia vastaan.

Lohipaitojen kausi alkoi vahvasti kolmella voitolla, mutta nyt nuorelle ryhmälle on koittanut arki. Lohipaidat lähtevät maakuntakiertueelle kolme tappiota niskassaan. Ahdinko sai jatkoa keskiviikkona, kun sarjakakkonen JYP-Akatemia haki Trio Areenalta täyden pistepotin maalein 6-2.

- Teemana on paluu voittojen tielle ja osa kaksi. Kävimme torstaiaamuna yhdessä joukkueen kanssa pelaamistamme paljon videolta läpi, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Sarjataulukossa viidentenä majailevan joukkueen kehityskohdat ovat selvät tulevia kamppailuja ajatellen. Vantaalaiset ovat päästäneet eniten maaleja sarjassa, joten puolustuspelaamisen on parannuttava. Myös erikoistilannepelaamiseen on saatava lisää terävyyttä ja Mestiksen pistepörssiä johtavan Artem Iossafovin tehotrion takaakin on löydyttävä ratkaisuvoimaa.

- En ole todellakaan huolissani siitä, ettei tehoja löytyisi myös ykkösnyrkin takaa.  Varmasti Jarmo Jokilan lähtö on vaikuttanut jonkin verran ylivoimapelaamiseemme. Meidän pitää laukoa enemmän, eikä siirrellä kiekkoa liikaa, Kauppi kommentoi.

Isoa roolia lohipaitojen nuorelle joukkueelle näyttelee Kajaanissakin ottelun ensimmäinen maali.

-Ensimmäisen maalin merkitys on meille suuri. Se on henkimaailman asia, että osaat pelata takaa-ajoasemassa, Kauppi sanoi.

Kajaanin Hokki on aloittanut sarjakauden ailahdellen. Joukkue on sarjataulukossa kuuden pelatun kamppailun jälkeen vasta yhdeksäntenä. Kajaanissa puhaltavat tällä kaudella aivan uudet tuulet, kun joukkuetta valmentaa ensimmäistä kauttaan Jari Laukkanen ja joukkuekin on nuorentunut samalla selvästi. Linnapidoilla on vierasjoukkueen tapaan allaan kolmen ottelun tappioputki.

Hokilta löytyy paljon tulivoimaa ja erinomaisia nuoria pelaajia. Kiekko-Vantaan onkin oltava varuillaan varsinkin slovakkisentteri Tomas Mikusin ja 18-vuotiaan tulevaisuuden lupauksen Antti Kalapudaksen johtamien kentällisten kanssa. Lisäksi Kajaanin jäähalli on ollut vantaalaisille todella vaikea paikka vuosien varrella, sillä lohipaidat ovat viimeksi onnistuneet voittamaan Hokin vieraskentällä 19. marraskuuta vuonna 2011.

- Hokki on vahva kotijoukkue. Käymme bussissa läpi muun muassa heidän ylivoimapelaamistaan. Meidän pitää välttää bussijalkoja. Jokainen valmistaa itsensä otteluun ja kaikkien on oltava valmiita pelaamaan, kun kiekko tippuu jäähän. Emme voi lähteä höntyilemään alussa, Kauppi kommentoi.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee muutoksia. Lohipaitojen tolppien välissä pikkumustaa pysäyttää kauden toisen ottelunsa pelaava Joona Partanen.

Puolustajista sivussa on varmuudella työkiireiden takia Jani Honkanen. Uusista puolustajista mukaan nousee Mestis-debyyttinsä todennäköisesti perjantaina tekevä Sami Mikkonen ja loukkaantumisista toipunut Iiro Mäntylä.

Hyökkääjistä Moses Mustonen on sivussa kokoonpanossa keskiviikkona tulleen vamman takia. Myös HIFK-laina Toni Leinosen pelaaminen on vielä toistaiseksi epävarmaa.

Suomi-sarjassa BeWe TuusKissa tehokkaasti alkukaudesta esiintynyt laitahyökkääjä Joel Lehtinen lähtee lohipaitojen mukaan maakuntakiertueelle. Taitava 22-vuotias hyökkääjä on pelannut Mestiksessä 104 runkosarjaottelua Kiekko-Vantaan, HCK:n ja Jukureiden riveissä. Lehtinen sai viime kaudella vyölleen myös seitsemän liigaottelua HIFK:n pelipaidassa.

Kiekko-Vantaan lopullinen kokoonpano ilmoitetaan pelipäivänä.

Tulikuuma kamppailu sarjapisteistä alkaa Kajaanin jäähallissa kello 18.30. Ottelun näet myös Mestis TV:stä ja Elisa Viihteen kautta.

Teksti: Mikko Mannonen

81 Micke Åsten - 8 Tomi Tuomisto - 17 Artem Iossafov

29 Toni Leinonen - 26 Samuli Valvisto - 4 Iikka Kangasniemi
21 Joel Lehtinen - 16 Miro Mäkinen - 44 Aleksi Järvinen
27 Atte Mäkinen - 14 Julius Rantaeskola - 18 Jere Laine
15 Janne Juutinen

9 Jere Sneck - 11 Sami Mikkonen
25 Juha Tarkkanen - 5 Robin Saari
23 Casimir Jürgens - 24 Oskari Hämäläinen
 

32 Joona Partanen (AM)
30 Noora Räty

Edit. Kokoonpano lisätty 3.10. klo 10:35