30.1. Hokki - Kiekko-Vantaa: Ennakko

29.01.2015

KIEKKO-VANTAAN KOLMAS MAAKUNTAKIERTUE STARTTAA KAJAANISTA

Kiekko-Vantaa matkustaa jo kolmannen kerran tämän kauden aikana maakuntakiertueelle, jonka aikana vastaan asettuvat Kajaanin Hokki ja Savollinnan kiekkoylpeys SaPKo. Pudotuspeliviivan alapuolelle keskiviikon KooKoo-tappion myötä tippunut lohiryhmä lähtee hakemaan positiivisella peli-ilmeellä onnistunutta ryöstöretkeä.

-Aikaisemmat maakuntakiertueiden pelit eivät ole tuottaneet joukkueelle ongelmia, vaikka olemme matkustaneet paikan päälle vasta pelipäivänä. Bussijalat eivät ole tälläkään kertaa mikään tekosyy, vaan jokainen pelaaja valmistaa itsensä antamaan jäällä kaikkensa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Lohipaidat ovat pystyneet kaatamaan vieraskaukalossa sarjan kärkijoukkueita, mutta kotikentällä on puolestaan ollut tahmeampaa. Kiekko-Vantaan hyökkäyspeli on toiminut läpi kauden mallikkaasti ja maalipaikkoja nuori joukkue pystyy rakentamaan illasta toiseen riittävästi, mutta maalinteon kanssa lohinutuilla on ollut onegelmia syyskauden jälkeen. Maalintekovoimaa ja juonikkuutta hyökkäysosastolta löytyy riittävästi, vaikka huipputaitava superlupaus Iikka Kangasniemi ja laituri Aleksi Rutanen siirtyivät TUTOn riveihin.

-Jos jatkamme samalla peli-ilmeellä ja taistelulla, joka joukkueesta kumpusi keskiviikkona, niin meillä ei ole mitään hätää. Meidän pitää laittaa maalipaikoista kiekkoa pussiin ja uusien ratkaisijoiden täytyy astua esiin. Jokainen peli on aina meidän pelaajille uusi mahdollisuus, Kauppi sanoi.

Kiekko-Vantaan puolustuspelaaminen on ollut varsin ailahtelevaa, sillä taso on vahdellut unelmapelin ja avoimien ovien välillä. Vastustajat rankaisevat tällä hetkellä kovalla kädellä nuoren lohiryhmän yksittäisistä virheistä. Maalivahtiin vantaalaiset eivät tule kaatumaan, sillä esimerkiksi Jani Kautto, Jani Nieminen, Kevin Lankinen ja Noora Räty ovat esittäneet tolppien välissä loistavia otteita kauden aikana.

Kiekko-Vantaa tippui ensimmäistä kertaa pudotuspeliviivan huonommalle puolelle, kun keskiviikkona sarjakärki KooKoo oli parempi maalein 5-2. Lohipaitojen selvä tavoite on päästä mukaan kevään tosipeleihin. Vantaalaisilla on nyt eroa viimeiseen pudotuspelipaikkaan vain kaksi pistettä, mutta runkosarjan lopussa jokainen piste on erittäin arvokas. Pudotuspelijuna ei saa karata Kiekko-Vantaalta liian kauas, joten viikonlopun maakuntakiertueelta olisi tärkeää onnistua ryöstämään pisteitä mukaansa.

-Nyt olemme takaa-ajoasemassa ja se on tietysti uusi tilanne meille. Tärkeitä pisteitä on taas jaossa, Kauppi tiivistää asetelmat tuleviin koitoksiin.

Kiekko-Vantaan kokoonpanossa on monta nuorta tulevaisuuden nimeä, jotka pelaavat debyyttikauttaan Mestiksessä. Hyppy A-nuorten SM-liigasta Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle ei todellakaan ole helppoa. Lohipaitojen miehistöstä esiin ovat nouseet kauden aikana muun muassa joukkueen paras maalintekijä Aleksi Järvinen, harjoituskaudella säväyttänyt Teemu Mielonen ja ennakkoluulottomasti puolustuksessa viime aikoina luutinut Nico Nurmikanta.

-Olen todella tyytyväinen nuorten pelaajien otteisiin ja siihen miten he tekevät päivittäin töitä harjoituksissa. Mestis-tasolle kehittyminen vie oman aikansa ja se on usein monen vuoden työ. Aleksi Järvinen on loistava esimerkki nuoresta pelaajasta, joka on ottanut kauden aikana valtavia harppauksia eteenpäin, Kauppi kehui.

Kajaanin Hokki on noussut sarjataulukossa viidentenä ja se taistelee tiukasti kotiedusta pudotuspeleihin. Vaikean alkukauden jälkeen joukkue on löytänyt hyvän vireen ja varsinkin kotikaukalossa Hokki on ollut erittäin vahva.

Jari Laukkasen luotsaaman miehistön syömähammas on ollut koko kauden ajan tulikuuma ykkösketju, jota tähdittävät alle 20-vuotiaiden MM-joukkueessa mukana ollut tehosentteri Antti Kalapudas, viime kaudella vielä KHL:ää Slovan Bratislavan riveissä tahkonnut maalitykki Tomas Mikus ja kovan kevätvireen löytänyt kokenut laituri Niko Saarenpää. Lisäksi hyökkäyksestä löytyy muun muassa Tomi Wileniuksen, Miska Humalojan, Riku Toivon ja A-nuorten SM-liigan maalipörssin viime kaudella voittaneen Niklas Näpin kaltaisia nimiä. Kahden ottelun voittoputkessa perjantain kamppailuun lähtevän Hokin puolustuspää on erittäin vahva ja pakistosta löytyy niin kovuutta kuin kiekollista osaamistakin.

-Hokki on erittäin kova nippu ja erinomainen kotijoukkue. Meidän pitää olla hereillä heti alusta asti ja yksittäiset virheet pitää saada karsittua, Kauppi kommentoi.

Kiekko-Vantaa ja Hokki ovat kohdanneet tällä kaudella neljä kertaa. Kajaanilaiset ovat olleet kamppailuissa niskan päällä. Lohipaidoilla on kuitenkin hyviä muistoja tältä kaudelta juuri Hokkia vastaan vieraskaukaloista, sillä vantaalaiset hakivat kolmen vuoden tauon jälkeen voiton Kajaanista joulukuussa maalein 2-0.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon ei tule suuria muutoksia. Flunssa-aalto on edelleen joukkueen riesana, mutta positiivisiakin uutisia löytyy. Todennäköisesti ainakin maalivahti Jani Kautto palaa tolppien väliin ja puolustukseen tulee kuumeesta toipunut Robin Saari. Hyökkäyksessä puolestaan nähdään pitkän tauon jälkeen kokoonpanoon tuleva laitahyökkääjä Jonas Elola. HIFK:n laina-avuista mukana ovat ainakin tehopakki Juha Tarkkanen ja väkkärämäinen pikakiitäjä Toni Leinonen. Jokereista mukana ovat maalivahti Jani Kauton lisäksi puolustaja Niko Peltola sekä luottosentteri Severi Sillanpää. Myös pelikieltonsa kärsinyt laitahyökkääjä Jere Laine palaa pelaavaan kokoonpanoon.

Kokoonpanosta ovat sivussa sairastelun ja loukkaantumisten vuoksi puolustajat Jere Sneck ja Jani Honkanen sekä hyökkääjät Tomi Tuomisto, Janne Juutinen ja Julius Rantaeskola.

Perjantai-illan kiekkospektaakkeli Kiekko-Vantaan ja Hokin välillä starttaa Kajaanin jäähallissa kello 18.30. Kiekkohuumaan pääset mukaan myös Elisa Viihteen välityksellä.

Seuraa häntä

#81 Jesse Juntheikki

Kiekko-Vantaan kokeneeseen kaartiin kuuluva 26-vuotias laitahyökkääjä Jesse Juntheikki on erittäin tärkeässä roolissa nuoressa joukkueessa. Mestiksen mestaruuden Jukureissa toissa kaudella voittanut taiturimainen kiekonkäsittelijä ja liukasliikkeinen hyökkääjä tuo kiekollista osaamista sekä johtajuutta vantaalaisten miehistöön. Tammikussa kaukaloon pitkän loukkaantumisen jälkeen palannut Juntheikki on pelannut tällä kaudella 5 ottelua tehoilla 0+1. Juntheikiltä voidaan odottaa kiekon kanssa lähes yhtä ovelia ratkaisuja kuin maestro Iikka Kangasniemeltä nähtiin ylivoimalla. Iskeekö kovia tehoja aikoinaan Suomi-sarjassa nakutellut Juntheikki kauden avausmaalinsa perjantaina Hokkia vastaan?

Kiekko-Vantaan pistepörssi, TOP3

1) Tomi Tuomisto 9+18=27

2) Artem Iossafov 7+15=22

3) Juha Tarkkanen 5+13=18

Hokin pistepörssi, TOP 3

1) Tomas Mikus 20+15=35

2) Antti Kalapudas 11+18=29

3) Riku Toivo 10+18=28

Teksti: Mikko Mannonen

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 30.1. klo 14:00)

 4 Toni Leinonen - 19 Severi Sillanpää - 29 Jonas Elola
44 Aleksi Järvinen - 26 Samuli Valvisto - 18 Jere Laine
81 Jesse Juntheikki - 28 Teemu Mielonen - 21 Joel Lehtinen
15 Santtu Sulander - 16 Valtteri Heikkilä - 52 Moses Mustonen

22 Niko Peltola - 24 Oskari Hämäläinen
11 Nico Nurmikanta - 57 Victor Westermarck
25 Juha Tarkkanen - 14 Iiro Mäntylä
5 Robin Saari

 3 Jani Kautto (AM)
30 Noora Räty