28.11. KooKoo - Kiekko-Vantaa: Raportti

28.11.2014

Otteluraportti:
Kiekko-Vantaa sai KooKoolta todellisen selkäsaunan vieraskentällä maalein 5-0 (4-0, 0-0, 1-0). Ottelu ratkesi käytännössä jo ensimmäisessä erässä, kun KooKoo napautti neljä osumaa ja lohipaidat olivat selvä vastaantulija.

Ensimmäinen erä oli täysin KooKoon hallintaa ja kotijoukkue napauttikin avauserässä peräti neljä maalia. Kiekko-Vantaan kannalta ottelu sai tylyn alun, kun kotijoukkue siirtyi 1-0-johtoon konkaripuolustaja Pauli Levokarin osumalla. KooKoon keskushyökkääjä Mikko Virtanen löysi syötöllään maalille röyhkeästi ajaneen Levokarin, joka laittoi pelivälineen ohi Jani Kauton.

KooKoo meni ottelussa 2-0-johtoon duunarilaituri Niklas Appelgrenin maalilla. Kotijoukkueen luottopuolustaja Esa Lehikoinen toimitti kiekon maalille ja Appelgren ohjasi pelivälineen tarkasti ohi Kauton.

Lohipaitojen avauserästä tuli katastrofi, kun KooKoo iski vielä kaksi osumaa. Ensin kotijoukkueen kultakypärä Aki Kangasmäki antoi upean poikittaissyötön ylivoimalla takatolpalle, josta Timo-Pekka Heikkinen naulasi kiekon verkon perukoille. Hetkeä myöhemmin loistavan kamppailun pelannut kultakypärä Kangasmäki laukoi maalin edustalta pelivälineen häkkiin KooKoo-kippari Olli Julkusen esityöstä.

Kiekko-Vantaan avauserän paras maalipaikka tuli ylivoimalla, kun lohipaitojen valopilkku Joel Lehtinen pääsi kokeilemaan suoraan syötöstä kultakypärä Tomi Tuomiston tarjoilusta.

-Karmea alku peliin ja ensimmäisen erän jälkeen matsi olikin sitten game over meille. Vastustajalla pomppikin siinä ja niinhän se jääkiekossa menee, että toimita kiekko maalille niin hyviä asioita tapahtuu, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Toinen erä oli pelitempoltaan vaisumpi ja maalipaikat olivat vähissä. KooKoon puolustaja Marlo Koponen lensi toisessa erässä suihkuun taklattuaan Kiekko-Vantaa hyökkääjä Perttu Leschiä selkään. Lohipaitojen ylivoima liikutti kiekkoa mallikkaasti Tuomiston ja Iikka Kangasniemen johdolla, mutta laatulaukaukset puuttuivat.

KooKoon paras maalipaikka toisessa erässä tuli taikuri Juuso Rajalalle, joka veti kärkikynällä lohipuolustuksen sekaisin ja pääsi laukomaan parhaalta vetosektorilta, mutta lohipaitojen tolppien välissä Jani Kautto venyi upeaan torjuntaan.

-Me paransimme peliä toiseen erään huomattavasti, mutta se oli liian myöhäistä KooKoon tasoista vastustajaa vastaan, Kauppi sanoi.

Kolmas erä oli yllättävän vauhdikas, vaikka käytännössä kamppailu oli jo ratkennut. KooKoo oli erän ensihetkillä lähellä lisätä johtoaan, kun syöttövirtuoosi Rajala ja Tomi Peltonen petasivat maalipaikan kolmanteen aaltoon viime kaudella vuoden herrasmiespelaajaksi valitulle Jan-Mikael Juutilaiselle, mutta Kautto nappasi maagisen torjunnan.

KooKoo onnistui niittaamaan loppulukemat 5-0, kun kouvolalaisten luottopakki Markus Västilä laukoi viivalta kiekon ohi maskissa olleen Kauton.

Lohipaidoilla oli vielä ottelun lopussa mahdollisuus pilata KooKoo-vahti Mikko Rämön nollapeli, mutta vantaalaisten riesana oli tehottomuus. Kiekko-Vantaan Jere Laine pääsi läpiajoon ja harhautus rystylle olikin hyvä, mutta 24-vuotias laituri ei onnistunut nostamaan kiekkoa ohi konkarivahti Rämön. Hetkeä myöhemmin pirteästi esiintynyt Joel Lehtinen haastoi hyvin ja ajoi maalille suoraviivaisesti, mutta kotijoukkueen maali varjeltui.

-Meidän täytyy nollata tämä peli nopeasti ja nuolla haavat. Tuloksesta huolimatta tässäkin ottelussa oli kuitenkin positiivisia asioita, Kauppi kommentoi.

Kiekko-Vantaalla on kasvojen pesun paikka lauantaina, kun TUTO saapuu vieraaksi.

Teksti: Mikko Mannonen