28.1. KooKoo - Kiekko-Vantaa: Ennakko

27.01.2015

NÄLKÄINEN KIEKKO-VANTAA HAASTAA SARJAKÄRJEN

Kiekko-Vantaa matkustaa keskiviikkona sarjakärki KooKoon vieraaksi. Samalla lohipaidat aloittavat varsin harvinaisen viiden ottelun mittaisen vierasotteluiden putken. Runkosarjan loppuhuipennus häämöttää edessä ja Kiekko-Vantaa taistelee kiihkeästi viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Lohipaitojen kausi on ollut vaikea ja hyvästä taistelusta huolimatta onnikaan ei ole ollut nuoren joukkueen puolella. Kymmenestä edellisestä ottelusta vantaalaiset ovat voittaneet ainoastaan kaksi. Viime viikolla Kiekko-Vantaa katkaisi seitsemän ottelun mittaisen tappioputkensa kaatamalla Heinolassa Peliitat maalein 2-1. Lauantaina puolestaan toissa kauden mestari Mikkelin Jukurit haki täyden pistepotin Trio Areenalta tiukan taistelun jälkeen maalein 2-1. Lohipaidoilla on ollut tahmeaa kotikaukalossa, mutta vieraskentällä joukkue on onnitunut haalimaan pisteitä mukavaan tahtiin myös sarjan kärkinippuja vastaan.

Kiekko-Vantaan hyökkäyspeli on ollut mallikasta oikeastaan läpi kauden, vaikka pukuhuoneen ovet ovatkin käyneet tiuhaan tahtiin. Viime aikoina joukkue on pystynyt luomaan maalipaikkoja riittävästi, mutta maalinteko on ollut tahmeaa. Lohipaidat menettivät kaksi erittäin tärkeää hyökkääjää, kun laitahyökkääjä Aleksi Rutanen ja upeilla suorituksillaan häikäissyt, joukkueen toiseksi paras pistemies Iikka Kangasniemi siirtyivät kaikkien yllätykseksi loppukaudeksi TUTOn riviehin. Nyt uusien ratkaisijoiden on noustava esiin hyökkäyspäässä. Puolustuspeli oli puolestaan alkukaudesta vantaalaisten akilleen kantapää, mutta tällä hetkellä se on toiminut erittäin hyvin ja viimeisenä lukkona on toiminut tolppien välissä loistanut Jani Kautto.

-Peli-ilme on ollut erittäin hyvää viime aikoina. Meidän pitää tehdä maaleja paikoista ja puolustaa tiiviisti. Erikoistilanteet ovat myös tärkeässä roolissa KooKoota vastaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi sanoi.

Sarjakärjessä porskuttava KooKoo on ollut läpi kauden erittäin vakuuttava. Ensi kaudeksi Liigaan nouseva ryhmä on latonut Mestiksessä eniten maaleja ja päästänyt Jukurien jälkeen toiseksi vähiten maaleja. KooKoon materiaali on luonnollisesti sarjan paras, pistepörssin toiseksi nousseen Juuso Rajalan johdolla. Hallitseva Mestis-mestari on kovassa iskussa, sillä joukkue on voittanut kymmenestä edellisestä ottelustaan seitsemän kamppailua. Viime viikolla KooKoo kukisti kotonaan KeuPa HT:n maalein 5-2, mutta perjantaina LeKi nappasi kolme pistettä sarjakärjeltä tylysti 4-1.

Kiekko-Vantaa ja KooKoo ovat kohdanneet tällä kaudella neljä kertaa. Molemmat joukkueet ovat voittaneet kaksi kertaa ja Kiekko-Vantaa on esiintynyt tällä kaudella pirteästi juuri hallitsevaa mestaria vastaan.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee jälleen muutoksia, sillä joukkueessa jyllää tällä hetkellä kuumeaalto. Lopullinen kokoonpano ja aloittava maalivahti ilmoitetaan pelipäivänä. Loukkaantumisen vuoksi sivussa on varmuudella hyökkääjä Julius Rantaeskola. (Lisäys 28.1. klo 11.35. Loukkaantumisen/sairastumisen vuoksi sivussa myös: Jani Kautto, Joona Partanen, Noora Räty, Jani Honkanen, Jere Sneck, Tomi Tuomisto, Janne Juutinen ja Robin Saari).

Taistelu äärimmäisen arvokkaista sarjapisteistä alkaa Kouvolan jäähallissa kello 18.30. Keskiviikon kiekkospektaakkeliin pääset mukaan Elisa Viihteen Mestis TV:n välityksellä.

Seuraa häntä

#26 Samuli Valvisto

Rauman Lukon kasvatti Samuli Valvisto on todella tärkeä palanen Kiekko-Vantaan sentteriosastolla. 24-vuotias keskushyökkääjä aloitti kauden todella tehokkaasti ja sama pistetehtailu on jatkunut loukkaantumisen jälkeen. Valvisto rytmittää ketjunsa peliä erittäin hyvin ja rakentaa peliä erinomaisesti. Sentteri on nakuttanut tällä kaudella 19 ottelussa tehot 3+10=13. Toimiiko tutkapari Samuli Valvisto-Aleksi Järvinen keskiviikkona KooKoota vastaan tuttuun tyyliin?

Kiekko-Vantaan pistepörssi, TOP3

1) Tomi Tuomisto 9+18=27

2) Artem Iossafov 7+13=20

3) Jere Laine 5+12=17

KooKoon pistepörssi, TOP3

1) Juuso Rajala 10+31=41

2) Joona Karevaara 14+22=36

3) Aki Kangasmäki 12+22=34

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 28.1. klo 11:35)

44 Aleksi Järvinen - 52 Samuli Valvisto - 17 Artem Iossafov
8 Toni Leinonen - 16 Severi Sillanpää - 29 Perttu Lesch
81 Jesse Juntheikki - 28 Teemu Mielonen - 21 Joel Lehtinen
27 Santtu Sulander - 25 Valtteri Heikkilä - 26 Moses Mustonen

22 Niko Peltola - 24 Oskari Hämäläinen
14 Jere Seppälä - 15 Victor Westermarck
4 Juha Tarkkanen - 57 Iiro Mäntylä
11 Nico Nurmikanta

30 Christian Heljanko (AM)
3 Manu Lähteenmäki 

Jere Laine pelikiellossa 28.1.