25.2. Kiekko-Vantaa - SaPKo: Ennakko

24.02.2015

PUDOTUSPELIJAHTI JATKUU KIIHKEÄNÄ - KIEKKO-VANTAA ISÄNNÖI SAPKOA

Viimeisestä pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona Trio Areenalla SaPKon. Jaossa on jälleen äärimmäisen tärkeät sarjapisteet, sillä lohipaidoilla on matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan kaksi pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä enää viiden ottelun verran.

Kiekko-Vantaa saalisti viime viikolla kolmesta ottelusta kolme pistettä. Keskiviikkona LeKi haki täyden pistepotin Vantaalta maalein 4-1, perjantaina vantaalaiset katkaisivat kahdeksan mittaisen tappioputkensa kaatamalla hurjavireisen maalitykin Aleksi Järvisen (4+1) johdolla KeuPa HT:n kotikaukalossa maalein 8-2 ja lauantaina Jyväskylässä JYP-Akatemia oli lopulta tyly isäntä maalein 4-1.

Lohipaidat ovat voittaneet kymmenestä edellisestä ottelustaan ainoastaan yhden ja vantaalaiset ovat sarjan huonoin kotijoukkue. Sarjajumbona majailevan Kiekko-Vantaan pelaaminen on kuitenkin vaikeista ajoista huolimatta ollut varsin lupaavaa ja joukkueen taisteluilme on ollut kerrassaan loistavaa. Uusia ratkaisijoita on löytynyt ja varsinkin ykkösketju Aleksi Järvinen-Samuli Valvisto-Edgar Lukjanov on ollut viime aikoina erinomaisessa iskussa.

-Meillä on jälleen tietyllä tavalla pakkovoiton paikka. Samalla liikkeellä, taisteluilmeellä ja maalipaikkojen luomisella sekä viimeistelyllä tulos on varmasti hyvä. Joukkue on tiivistynyt sekä yhtenäistynyt ja se näkyy myös jäällä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

SaPKo on Mestiksen sarjataulukossa seitsemäntenä ja varmistanut pudotuspelipaikkansa kahden vuoden tauon jälkeen. Joukkueen päävalmentaja Janne Sinkkonen on tehnyt erinomaista työtä penkin takana ja sai pässipaidat kauden aikana hurjaan lentoon. SaPKolta löytyy ratkaisuvoimaa laajalta rintamalta, mutta erityisen vaarallinen trio on joukkueen tulikuuma ykkösketju, jota johtaa Mestiksen parhaisiin pelaajiin lukeutuva kultakypärä Mikko Nuutinen.

Savonlinnan kiekkoylpeyden hurja seitsemän ottelun mittainen voittoputki katkesi viime keskiviikkona Kajaanin Hokin napatessa täydet sarjapisteet maalein 4-2. SaPKo saapuu Vantaalle kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa hävittyyän viime viikolla kaikki kolme otteluaan, kun Hokin lisäksi vahvistunut TUTO ja sarjakärki Jukurit otti kolme pistettä pässipaitojen kustannuksella.

-SaPKo on laadukas ryhmä, ja kuten kaikki joukkueet tässä sarjassa he rokottavat kyllä virhesitä nopeasti. Meidän pitää pelata nöyrästi ja suoraviivaisesti. Tasainen taistelu sarjapisteistä on varmasti edessä, Kauppi kommentoi.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee pieniä viilauksia sitten lauantain JYP-Akatemia-kamppailun. Jokerien mukana vieraskiertueella ollut luottotorjuja Jani Kautto palaa tolppien väliin. Lisäksi lohipaitojen A-nuorista edustusryhmän puolustukseen tulee 19-vuotias Mestis-debytantti Emil Leppänen. Vantaalaisten miehistöstä ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi puolustaja Jere Pulkkinen sekä hyökkääjät Julius Rantaeskola ja Jesse Juntheikki.

Tulikuuma kamppailu sarjapisteistä alkaa Trio Areenalla keskiviikkona kello 18.30. Kiekkohuumaan pääset mukaan myös Elisa Viihteen Mestis TV:n välityksellä.

Seuraa häntä

#16 Valtteri Heikkilä

Järvenpään Haukkojen kasvatti Valtteri Heikkilä esitti jo viime kauden aikana lupaavia otteita Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen riveissä iskien 35 otteluun tehot 3+4=7. 20-vuotiaan keskushyökkääjän alkukausi meni pilalle armeijan takia, mutta nyt ahkerasti töitä molempiin suuntiin kaukalossa tekevä Heikkilä on saanut suuren roolin lohipaitojen miehistössä. Taitava ja monipuolinen hyökkääjä on nakuttanut tällä kaudella 21 otteluun tehot 1+3 ja saanut viime aikoina pelata myös ylivoimaa. Lupaavalle hyökkääjälle jokainen minuutti Mestis-kaukalossa on arvokas. Heikkilältä voidaan odottaa myös hyviä otteita keskiviikkona SaPKoa vastaan.

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 25.2. klo 10:50)

44 Aleksi Järvinen - 26 Samuli Valvisto - 18 Edgar Lukjanov
28 Teemu Mielonen - 23 Janne Juutinen - 21 Joel Lehtinen
22 Perttu Lesch - 16 Valtteri Heikkilä - 52 Moses Mustonen
17 Teemu Väisänen - 25 Joel Närhi - 29 Jonas Elola

11 Nico Nurmikanta - 4 Arttu Savaloja
5 Robin Saari - 24 Oskari Hämäläinen
9 Sami Mikkonen - 57 Iiro Mäntylä
46 Emil Leppänen

3 Jani Kautto (AM)
30 Noora Räty

Teksti: Mikko Mannonen
Kuva: Timo Niemi