25.10. Kiekko-Vantaa - KooKoo: Ennakko

24.10.2014

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina tulikuumalla kotiottelulla hallitsevaa Mestis-mestaria KooKoota vastaan.

Lohipaitojen hyökkäyspelaaminen on toiminut erinomaisesti läpi kauden ja varsinkin kultakypärä Tomi Tuomiston sekä juonikkaan laitahyökkääjän Iikka Kangasniemen ympärille rakennetut kentälliset ovat toimineet tehokkaasti.

Mestiksen sarjataulukossa kuudentena olevan Kiekko-Vantaan murheenkryyni on ollut alkukaudesta puolustuspelaaminen sekä kehno alivoimapelaaminen. Joukkue on tehnyt töitä ahkerasti harjoituksissa, ja varsinkin alivoimapelaaminen onkin parantunut edellisten viikkojen aikana huomattavasti. Lisäksi lohipaitojen suurin ongelmakohta on ollut suoritustason voimakas ailahtelu, johon on saatava muutos.

-Pelitapaa käytiin läpi joukkueen kanssa ja selvennettiin sitä, koska kokoonpano muuttuu niin rajusti jokaiseen otteluun. Pelitapaa on yksinkertaistettu ja ainakin meidän alivoimapeli on mennyt paljon eteenpäin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Lohipaidat kärsivät keskiviikkona karvaan tappion kotiluolassaan SaPKolle maalein 5-2. Lauantaina haaste on varmasti nuorelle joukkueelle kovin mahdollinen, sillä vastaan asettuu ensi kaudeksi Liigaan nouseva KooKoo.

Hallitseva Mestis-mestari on aloittanut kautensa lähes odotetun vahvasti, vaikka ajoittain peliesitykset ovatkin ailahdelleet. Sarjan kärkikahinoissa mukana oleva KooKoo on selvä mestarisuosikki myös tällä kaudella. KooKoon materiaali on selvästi sarjan paras ja etenkin taitava ykkössentteri Juuso Rajala on ollut alkukaudesta lähes pysäyttämätön.

Kiekko-Vantaa pystyi kaatamaan Petri Mattilan luotsaaman KooKoon sarja-avauksessa Tikkurilan Trio Areenalla maalein 6-4. Lauantain kamppailuun lohipaidat joutuvat lähtemään lähes täysin eri kokoonpanolla, mutta siitä huolimatta eväät suurimman mestarisuosikin lyömiseksi ovat olemassa.

-Viimeksi otimme hienon voiton ja samaan pyritään tietenkin nytkin. Hyvillä mielin lähdetään heitä vastaan pelaamaan. Käymme KooKoon pelaamista läpi videolta pelipäivänä joukkueen kanssa. Emme voi lähteä heitä vastaan yltiöpäisesti juoksemaan. Heillä on todella taitava ja jalkanopea joukkue. Meidän pitää olla valmiina kamppailemaan ja puolustaa tiiviisti jalalla, Kauppi sanoi.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia sitten keskiviikon SaPKo-kamppailun. Lohipaitojen tolppien väliin luistelee viime lauantaina Mikkelissä Jukureita vastaan huikean ottelun torjunut Jani Kautto. Puolustajista Sami Mikkonen saattaa nousta kuuden pelaavan pakin joukkoon.

Hyökkäyksessä nähdän alustavien tietojen mukaan sekä harjoitusotteluissa säväyttänyt Teemu Mielonen että ensimmäisen Mestis-ottelunsa tällä kaudella pelaava Valtteri Heikkilä, mikäli kaksikko pääsee lomille puolustusvoimien palveluksesta. Heidän tilanteensa selviää lopullisesti perjantain aikana. Mahdolliset Bluesin ja HIFK:n laina-avut ratkeaa pelipäivänä.

Lohipaidoilta on sivussa loukkaantumisten vuoksi edelleen puolustaja Oskari Hämäläinen sekä hyökkääjät Moses Mustonen, Samuli Valvisto ja pitkäaikaispotilas Jesse Juntheikki. Myös Nico Aaltonen poissa loukkaantumisen vuoksi (lisäys 25.10. klo 12:45).

Tulikuuma kamppailu pistepotista starttaa Tikkurilan Trio Areenalla kello 17.00. Kiekkohuumaan pääset mukaan myös Elisa Viihteen Mestis-TV:n kautta: https://online.elisaviihde.fi/mestis

Ottelun kokoonpano: (Lisätty ennakkoon 25.10. klo 12:00)

21 Joel Lehtinen - 8 Tomi Tuomisto - 18 Jere Laine
44 Aleksi Järvinen - 26 Teemu Mielonen - 4 Iikka Kangasniemi
23 Janne Juutinen - 14 Julius Rantaeskola - 16 Jonas Elola
28 Joel Närhi - 52 Valtteri Heikkilä - 81 Simo Konttinen

15 Jani Honkanen - 57 Iiro Mäntylä
5 Robin Saari - 93 Victor Westermarck
9 Jere Sneck - 19 Sami Mikkonen

3 Jani Kautto (AM)
30 Noora Räty

Valtteri Heikkilälle (kuvassa) ja Simo Konttiselle kauden ensimmäinen Mestis-peli.