24.9. KeuPa HT - Kiekko-Vantaa: Raportti

24.09.2014

Kiekko-Vantaa kärsi kitkerän tappion vieraskentällä sarjanousija KeuPa HT:lle maalein 6-4. Keuruulaisille voitto oli joukkueen ensimmäinen Mestiksessä.

Ottelun ratkaisuksi muodostui KeuPa HT:n parempi erikoistilannepelaaminen ja maalivahtipeli.

Kotijoukkueen ylivoimapeli oli tehokasta ja Taneli Maasalo napautti kiekon avauserässä kaksi kertaa ohi Kiekko-Vantaan maalivahdin Antti Oren. Lohipaidat heräsivät taisteluun erän lopussa ja varsinkin kapteeni Artem Iossafovin johtama ykkösketju oli läpi ottelun erinomaisella pelipäällä.

-Jäässä oltiin ensimmäisessä erässä. Ykkösketju sai heti kyllä hyvän paineen ja pystyi luomaan tilanteita, mutta muilla kentillä ei sujunut ihan yhtä hyvin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Mestiksen pistepörssiä johtava Iossafov tälläsi heti toisen erän alkuun Kiekko-Vantaan avausosuman. Kaksi minuuttia myöhemmin vierasjoukkue onnistui tasoittamaan kamppailun ylivoimalla. Mailataituri Iikka Kangasniemi pääsi läpiajoon, jonka jatkotilanteesta Samuli Valvisto onnistui niittaamaan limpun ohi Petri Pitkäsen.

KeuPa HT onnistui jälleen siirtymään mittelössä kuskin paikalle, kun Janne Kumpulainen löysi b-pisteiden väliin vapaaksi jääneen Antti Kauppilan, joka laukoi isännät 3-2-johtoon. Lohipaidoilla oli omat maalipaikkansa toisen erän lopussa, mutta Pitkänen oli keuruulaisten maalilla mies paikallaan.

-Maalivahtipeli meni tänään 100-0 kotijoukkueelle. Lisäksi erikoistilanne pelaaminen meni KeuPalle. Meidän ylivoima ei toiminut ihan yhtä hyvin kuin edellisissä otteluissa,  Kauppi kertasi.

Kiekko-Vantaan kolmas erä alkoi karmealla tavalla, kun ensin Kaarlo Jormakka onnistui maalinteossa ylivoimalla. Kotijoukkue oli keskiviikkona erittäin tehokas omissa maalipaikoissaan ja puolustajat Sebastian Kauppila sekä Vili Palola veivät KeuPan jo 6-2-johtoon.

Lohipaidat saivat lopussa kirivaihteen päälle ja jokainen kentällinen alkoi pelaamaan jälleen omalla tasollaan. Kiekko-Vantaa onnistui neljä minuuttia ennen loppua maalinteossa kahdesti. Ensin Samuli Valvisto iski illan toisen osumansa Kangasniemen ja Bluesin tshekkilaituri Antonin Honejsekin syötöistä.

Ykkösketju toi vielä laihaa lohtua, kun Tomi Tuomiston ja kultakypärä Iossafovin esityöstä Victor Westermarck iski kauden toisen maalinsa. Vierasjoukkue haki vielä kavennusmaalia vielä ilman maalivahtia, mutta kiri tyssäsi KeuPan maalilla huippupelin pelanneeseen Petri Pitkäseen.

-Vastustajan maalivahti Pitkänen pelasi upean ottelun. Hän torjui monta laukausta päällään ja me emme saaneet omista paikoistamme maaleja. Lopussa aloimme pelata ja menimme maalille. Kiri ei kuitenkaan riittänyt tänään pisteille, Kauppi sanoi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu ensi keskiviikkona kotiottelulla sarjakärki JYP-Akatemiaa vastaan.

Teksti: Mikko Mannonen