24.1. Kiekko-Vantaa - Jukurit: Raportti

25.01.2015

JUKURIT VEI LAUANTAI-ILLAN KIIHKEÄN KIEKKOJÄNNÄRIN

Kiekko-Vantaa koki kotijäällään karvaan tappion Mikkelin Jukureille maalein 1-2. Lauantain viihdyttävä kiekkoilta tarjosi taitavia suorituksia, vauhtia, vaarallisia tilanteita, muutaman maalin ja nyrkkitappelun. Yleisö sai siis makeaa mahan täydeltä.

Ottelun ensimmäinen erä oli varsin tasainen ja molemmilla joukkueilla olivat omat maalipaikkansa. Jukurien tehokas ykköstrio Anthony Guttig-Oula Palve-Riku Pitkänen sai muutaman hyvän pyörityksen lohipaitojen puolustusalueelle, mutta kotijoukkueen tolppien välissä Jani Kautto oli erinomaisessa torjuntavireessä. Pitkin pelipäivää kokoonpanoaan muuttamaan joutunut Kiekko-Vantaa käänsi peliä nopeasti ja sitä kautta kotijoukkue saikin luotua muutaman vaarallisen maalintekopaikan jukurivahti Ronan Quemenerin nenän eteen.

Upein yksilösuoritus nähtiin Jukurien superlupauksen Teemu Turusen toimesta, kun huipputaitava jokerilaina oli erittäin lähellä tehdä maalin ilmaveivillä. Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi peräänkuulutti omiltaan tunnetta ja sitä nähtiinkin, sillä monen tilanteen jälkeen tuomarit saivatkin erotella riitapukareita toisistaan. Erätauolle lähdettiin kuitenkin maalittomasta tasatilanteetsta.

Toinen erä tarjosi monenlaisia tapahtumia. Jukurit avasi kuumassa kamppailussa maalihanat, kun vahvan kamppailun pelannut Joonas Kalliola napautti ylivoimalla neliön keskeltä kultakypärä Anthony Guttigin mainiosta syötöstä tilanteeksi 1-0. Viisi minuuttia myöhemmin sankarinviitan harteilleen ottanut Joonas Kalliola nousi laidasta keskustaan ja laukoi tarkasti tilanteeksi jo 2-0.

Kiekko-Vantaan paras maalipaikka toisessa erässä tuli alivoimalla, kun peräti viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa ennen Jukurit-kamppailua ollut Aleksi Järvinen pääsi spurttaamaan läpiajoon. 21-vuotiaan laitahyökkääjän ruuti oli kuitenkin tällä kertaa märkää ja rannekuti jäi huippuvireisen Ranskan maajoukkuevahti Ronan Quemenerin varusteisiin.

Hetkeä myöhemmin kotiyleisö sai todistaa pelottavan näköistä tilannetta, kun Kiekko-Vantaan kultakypärä Iikka Kangasniemi haastoi taitavasti hyökkäysalueella keskustaan ja yhtäkkiä Jukurien kokenut sentteri Iivo Hokkanen tööttäsi rajusti lohipaitojen ykköshyökkääjää avojäällä. Tulokkaiden pistepörssin voitosta taisteleva mailataituri Iikka Kangasniemen pää retkahti tilanteessa pahannäköisesti ja tuomio oli sen mukainen. Jukurien Iivo Hokkanen sai taklauksestaan 5+20 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta ja kotijoukkue pääsi hakemaan tärkeää kavennusosumaa ylivoimalla. Viime kaudella A-nuorten SM-liigan pistepörssin kolmonen ja Suomen mestaruuden voittanut Kangasniemi pelasi taklauksen jälkeen yhden vaihdon, mutta joutui kuitenkin jättämään myöhemmin pelin kesken.

Taklauksen jälkeen Kiekko-Vantaan Jere Laine ja Jukurien tehopuolustaja Santeri Lukka ottivat mittaa toisistaan nyrkkitappelussa. Molemmat passitettiin suihkun puolelle ja tämän kahnauksen jälkeen tunteet hieman rauhoittuivat molemmissa leireissä. Kiekko-Vantaan ylivoima oli kuitenkin varsin tahmeaa ja pakkopeli ei lähtenyt oikeastaan missään vaiheessa kunnolla liikkeelle. Jukureilla oli jopa erän paras maalipaikka, kun konkaripakki Ilkka Vaarasuo pääsi läpiajoon. Lohipaitojen Jani Kautto venyi kuitenkin upeaan urheiluruututorjuntaan.

Kolmannen erän alku oli myös rikkonainen. Kiekko-Vantaa hallitsi kiekkoa päätöserässä ja toissa kauden mestarijoukkue Jukurit puolestaan jäädytti peliä pelaten fiksusti johtoasemassa. Lohipaidat olivat pelanneet jo yli kahdeksan erää ilman tehtyä maalia Jukureita vastaan, mutta sitten pirteästi pelannut laitahyökkääjä Henri Tamminen laukoi suorasta hyökkäyksestä kiekon tarkalla kudilla takakulmaan ja toi kotijoukkueen mukaan taistelemaan arvokkaista sarjapisteistä. Vantaalaiset hakivat tasoitusmaalia vimmatusti ja jopa ilman maalivahtia, mutta Jukurit puolusti sitkeästi ja otti lopulta kauden kolmannen voittonsa lohipaidoista Trio Areenalla. Kiekko-Vantaalle tappio kotikaukalossa oli kuudes peräkkäinen.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu keskiviikkona mielenkiintoisella vierasottelulla sarjakärki KooKoota vastaan. Seuraavan kotiottelunsa lohipaidat pelaavat 14.helmikuuta, jolloin vastaan asettuu JYP-Akatemia.

Kooste ottelusta:

Ottelun lehdistötilaisuus: