21.2. JYP-Akatemia-Kiekko-Vantaa: Ennakko

21.02.2015

KIEKKO-VANTAA MATKUSTAA HAKEMAAN JYP-AKATEMIAN PÄÄNAHKAA

Kahdeksan ottelun mittaisen tappioputkensa vihdoin katkaissut Kiekko-Vantaa matkustaa lauantaina kovakuntoisen JYP-Akatemian vieraaksi. Viimeisestä pudotuspelipaikasta kiihkeästi taistelevat lohipaidat metsästävät kauden ensimmäistä voittoaan hurrikaanipaidoista.

Kiekko-Vantaa aloitti viikon tappiollisesti, kun LeKi haki Trio Areenalta täyden pistepotin maalein 4-1. Lohipaidat heräsivät pudotuspelitaisteluun mukaan kreivin aikaan kaatamalla perjantaina kotiluolassaan sarjanousija KeuPa HT:n, maalitykki Aleksi Järvisen (4+1) johdolla murskalukemin 8-2.

Vantaalaisten pelaaminen oli perjantaina erittäin hyvällä tasolla, kiekollinen peli toimi mallikkaasti, puolustuspeli oli tiivistä, maalivahti Kevin Lankinen loisti tolppien välissä, erikoistilannepelaaminen oli erinomaista ja viisikkopelaaminen toimi täydellisesti. Tärkeän kotivoiton ansiosta viimeinen jäljellä oleva pudotuspelipaikka on nyt ainoastaan kahden pisteen päässä. Itseluottamusbuustin siivittämänä lohipaidoilla on loistava mahdollisuus hakea arvokkaat pisteet ryöstöretkeltä Jyväskylästä ja tarrata kiinni pudotuspelipaikkaan entistä tiukemmalla otteella.

JYP-Akatemia taistelee tiukasti kotiedusta pudotuspeleihin yhdessä Kajaanin Hokin ja laadukkailla hankinnoilla vahvistuneen TUTOn kanssa. Hurrikaanipaidat ovat sarjataulukossa kolmantena ja lähtevät lauantai-illan kiekkospektaakkeliin kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa, joka sai alkunsa tasan viikko takaperin Vantaalla. Kuluvalla viikolla JYP-Akatemia on päihittänyt Heinolan Peliitat ja suurimman mestarisuosikin KooKoon. Jyväskyläläisten kokoonpanosta löytyy laatua ja joukkueen pelisapluuna on toiminut illasta toiseen. JYP-Akatemian ykkösketju on parhaimmillaan sarjan vaarallisin, joten sen kanssa lohinuttujen pitää olla hereillä ensimmäisestä vaihdosta saakka.

Kiekko-Vantaa lähtee kamppailuun todennäköisesti lähes samalla kokoonpanolla, jolla se on pelannut tämän viikon kaksi aikaisempaa ottelua. Lohipaitojen lopulliset ketjukoostumukset ja aloittava maalivahti julkaistaan pelipäivänä. Vantaalaisten miehistöstä ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi puolustaja Jere Pulkkinen sekä hyökkääjät Julius Rantaeskola ja Jesse Juntheikki.

Tulikuuma kamppailu sarjapisteistä alkaa Jyväskylän Synergia-areenalla kello 17.00. Kiekkohuumaan pääset mukaan myös Elisa Viihteen Mestis TV:n välityksellä.

Seuraa häntä


#21 Joel Lehtinen

Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Joel Lehtinen on suuressa roolissa loppukauden miehistössä ja varsinkin ylivoimapelissä OKK-kasvatin vahvuuksille löytyy käyttöä. Taitava ja liukasliikkeinen hyökkääjä haluaa ratkaista ja pystyy luomaan maalipaikkoja juonikkailla syötöillään ketjukavereilleen. Toissa kaudella lohinutussa oman piste-ennätyksensä Mestiksessä tehnyt 23-vuotiaan Lehtisen kehityskäyrä on ylöspäin. Viime keväänä Mestis-hopeaa Jukureissa voittanut hyökkääjä on Kiekko-Vantaan nykyjoukkueen toiseksi paras pistemies kultakypärää ensimmäistä kertaa tällä kaudella kantavan Aleksi Järvisen jälkeen. Onnistuuko Lehtinen maalinteossa lauantaina?


Joona Partanen vartioi lohipaitojen maalia lauantaina Jyväskylässä. Kuva: Janne Tikkaoja

Teksti: Mikko Mannonen

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 21.2. klo 12:00)

44 Aleksi Järvinen - 52 Samuli Valvisto - 18 Edgar Lukjanov
28 Teemu Mielonen - 23 Janne Juutinen - 21 Joel Lehtinen
22 Perttu Lesch - 16 Valtteri Heikkilä - 26 Moses Mustonen
27 Joel Närhi - 29 Jonas Elola

11 Nico Nurmikanta - 2 Arttu Savaloja
5 Robin Saari - 24 Oskari Hämäläinen
9 Sami Mikkonen - 57 Iiro Mäntylä

32 Joona Partanen (AM)
30 Ville Salminen