18.10. Jukurit - Kiekko-Vantaa: Ennakko

18.10.2014

Kiekko-Vantaa päättää kolmen ottelun viikkonsa vierasottelulla sarjakärjessä porskuttavaa Mikkelin Jukureita vastaan.

Lohipaitojen hyökkäyspelaaminen on ollut koko kauden erinomaista ja tehokasta. Varsinkin Mestiksen pistepörssissä toisena olevan, kultakypärän Tomi Tuomiston ja huipputaitavan Iikka Kangasniemen kentällisten yhteispeli on ollut parhaimmillaan silmiä hivelevää. Sen sijaan puolustuspelaamisessa nuorella joukkueella on ollut ajoittain suuria vaikeuksia.

-Puolustuspelaamisessa meidän pitää olla huolellisempia. Nuorilla pelaajilla on vielä opittavaa, siinä milloin kiekko pitää vain heittää nöyrästi päätyyn ja sitten taas toistepäin. Nyt meille saattuu liikaa yksilövirheitä ja vastustaja rankaisee niistä kovalla kädellä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Mestiksen sarjataulukossa viidentenä oleva Kiekko-Vantaa aloitti kuluvan viikon upealla kotivoitolla sarjajumbo KeuPa HT:sta maalein 7-5. Perjantaina Kajaanin Hokki hiljensi vantaalaisyleisön ja haki täydet sarjapisteet maalein 6-1. Lauantaina haaste on kovin mahdollinen, kun lohipaidat matkustavat sarjakärki Mikkelin Jukureiden vieraaksi.

Jukurit on aloittanut kauden todella vahvasti ja se on marssinut viime aikoina voitosta voittoon. Viime kauden hopeajoukkue oli ennen perjantaita hurjassa kymmenen ottelun voittoputkessa, kunnes SaPKo onnistui kaatamaan Antti Pennasen luotsaaman ryhmän maalein 4-1.

Jukureilla on materiaaliltaan sarjan parhaimpia, ellei jopa paras joukkue. Ranskan maajoukkuehyökkääjän ja ykkössentteri Anthony Guttigin ympärille on rakennettu tuhoisaa jälkeä tekevä kentällinen, mutta ratkaisuvoimaa löytyy myös tarvittaessa laajalta rintamalta. Lohipaitojen on pysyttävä lauantaina pois jäähyboksista, sillä Jukureiden ylivoimapelaaminen on ollut kultakypärä Guttigin ja juonikkaan Oula Palveen johdolla todella tehokasta.

Jukurit vei joukkueiden ensimmäisen keskinäisen kamppailun syyskuussa Trio Areenalla vakuuttavasti maalein 6-2. Lohipaidoilla on siis varmasti hampaankolossa tuosta ottelusta ja näyttöhaluja lauantaita ajatellen.

-Lähdemme tietenkin voittamaan. Haaste on todella kova, Kauppi sanoi.

Kiekko-Vantaa lähtee lauantai-illan trilleriin lähes samalla kokkonpanolla, jolla se pelasi perjantaina Hokkia vastaan. Jukureita vastaan lohipaitojen maalia vartioi 24-vuotias Jani Kautto. Lopulliset ketjukoostumukset ilmoitetaan pelipäivänä.

-Katsotaan nyt, että teemmekö kentällisiin joitakin muutoksia. Joudutaan ehkä vähän miettimään niitä uusiksi, Kauppi tuumasi.

Tulikuuma kamppailu sarjapisteistä alkaa legendaarisessa Mikkelin jäähallissa kello 17.00. Ottelun näet myös Mestis TV:ltä, Elisa Viihteeltä ja Urheilusanomien digipalvelun kautta Ilta-Sanomien netti-TV:ssä.

Ottelun kokoonpano: (lisätty otteluennakkoon 18.10. klo 11:45)

21 Joel Lehtinen - 8 Tomi Tuomisto - 28 Henri Tamminen
44 Aleksi Järvinen - 22 Nico Aaltonen - 4 Iikka Kangasniemi
23 Janne Juutinen - 17 Valtteri Virkkunen - 18 Jere Laine
27 Atte Mäkinen - 16 Miro Mäkinen - 14 Julius Rantaeskola
26 Teemu Mielonen

9 Jere Sneck - 5 Robin Saari
25 Juha Tarkkanen - 52 Julius Nyqvist
15 Jani Honkanen - 57 Iiro Mäntylä

3 Jani Kautto (AM)
32 Joona Partanen