17.10. Kiekko-Vantaa - Hokki: Ennakko

16.10.2014

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina mielenkiintoisella kamppailulla, kun Tikkurilan Trio Areenalle vieraaksi saapuu Kajaanin Hokki.

Lohipaidat aloittivat kauden kolmella upealla voitolla, mutta sen jälkeen nuori joukkue koki peräti kuuden ottelun tappioputken. Kiekko-Vantaa onnistui katkaisemaan pitkän putken lauantaina LeKin vieraana. Vantaalaiset aloittivat kolmen ottelun viikon hienolla voitolla keskiviikkona kotiluolassaan, kun KeuPa HT kaatui maalein 7-5 kapteeni Tomi Tuomiston (3+2) johdolla.

Täydestä pistepotista huolimatta parannettavaa jäi etenkin puolustuspelaamisessa, joka on ollut toistaiseksi kokemattoman joukkueen murheenkryyni. Sarjataulukossa viidenneksi kahdella peräkkäisellä voitollaan noussut vantaalaisryhmä lähtee perjantain kamppailuun positiivisella ilmeellä ja tiedostaen pelin ongelmakohdat.

-Puolustuspelaamiseen pitää keskittyä ja pystyä parantamaan sitä. Kiekollisessa pelissä meidän pitää olla paljon huolellisempia, emmekä voi menettää kiekkoa siniviivoilla. Meidän pitää pyrkiä pelaamaan nöyremmin kiekon kanssa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Hyökkäyspelaaminen on sen sijaan ollut läpi kauden tehokasta, vaikka alkukauden ykköspyssy Artem Iossafov ja Jarmo Jokila jättivätkin joukkueen. Mestiksen pistepörssissä toisena oleva ykkössentteri Tomi Tuomisto on löytänyt vierelleen uudet ketjukaverit Joel Lehtisen ja Henri Tammisen, eikä pistetehtailu ole hyytynyt laisinkaan. Kentällisen kemiat ovat loksahtaneet heti paikoilleen ja tulos on ollut sen mukaista.

Lisäksi lohipaitojen kakkoskentällinen, huipputaitavan tulevaisuuden lupauksen Iikka Kangasniemen johdolla on pystynyt tuloksen tekoon illasta toiseen.

Kajaanin Hokin kausi on alkanut kehnosti. Viime kevän välieräjoukkueessa tapahtui kesällä suuria muutoksia niin valmennuksen kuin pelaajistonkin osalta. Linnapaidat ovat haalineet kauden 12 ottelusta kasaan ainoastaan 11 pistettä. Keskiviikkona Hokin ahdinkoa entisestään lisäsi JYP-Akatemia, kun se haki Kajaanista täyden pistepotin murskavoitolla 8-0.

Kahden ottelun tappioputkessa perjantain mittelöön lähtevä kajaanilaisryhmä on kuitenkin materiaaliltaan erittäin laadukas, ja varsinkin 18-vuotiaan huippulupauksen Antti Kalapudaksen johtama kentällinen on ollut pelistä peliin erittäin vaarallinen hyökkäyspäässä.

-Hokki on mielenkiintoinen joukkue. He tulevat todennäköisesti perjantain otteluun sisuuntuneena. Heistä jäi minulle edellisestä kohtaamisesta vähän harmaa kuva tietyllä tavalla, koska ajoittain he olivat todella hyviä. Mutta toisaalta he olivat myös unessa hetkittäin, Kauppi analysoi.

Kiekko-Vantaa lähtee otteluun revanssihengessä, sillä Hokki voitti joukkueiden kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen Kajaanissa voittomaalilaukauskilpailun jälkeen maalein 5-4. Toisaalta Hokin viimeisestä voitosta Vantaalla on kulunut jo lähes kaksi vuotta.

-Hallitsimme sitä ottelua Kajaanissa, mutta hävisimme. Hampaankolossa on siitä pelistä jäänyt, Kauppi sanoi.

-Meidän pelissä pitää säilyä sama ilme, kun edellisissä otteluissa. Meidän pitää olla valmiina pelaamaan sitä kuuluisaa omaa peliä ja aktiivista kiekollista pelaamista. Taklauksia haluan nähdä paljon ja riistoja hyökkäysalueella pitäisi saada enemmän, Kauppi kommentoi.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee todennäköisesti pieniä muutoksia. Tuhoisaa jälkeä keskiviikkona tehnyt ykköskentällinen ja nelosketju pysyvät samana. Ottelukohtaisella sopimuksella lohipaidassa pelaava Nico Aaltonen nousee kakkoskentällisen keskelle Kangasniemen ja kaksi maalia KeuPa HT:n verkkoon upottaneen Toni Leinosen vierelle. Kolmosketjussa nähdään todennäköisesti Blues-laina Valtteri Virkkunen.

Puolustuksesta Sebastian Moberg ja Eemeli Heikkinen palasivat HIFK:n mukaan, mutta Julius Nyqvist puolestaan vahvistaa lohipaitoja perjantaina. Myös luottopuolustaja Robin Saari nousee pelaavaan kokoonpanoon.

Kiekko-Vantaan tolppien välissä nähdään alustavien tietojen mukaan 19-vuotias superlupaus Kevin Lankinen. Lopulliset ketjukoostumukset julkaistaan pelipäivänä.

Tulikuuma kamppailu alkaa Tikkurilan Trio Areenalla kello 18.30. Perjantai-illan kiekkohuumaan pääset mukaan myös Mestis TV:n ja Elisa Viihteen kautta.

Ottelun kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 17.10. klo 11:50, edit. klo 13:10 Oskari Hämäläinen jää pois kokoonpanosta loukkaantumisen vuoksi ja Toni Leinonen HIFK:n mukaan. Teemu Mielonen kokoonpanoon)

21 Joel Lehtinen - 8 Tomi Tuomisto - 46 Henri Tamminen
14 Julius Rantaeskola - 22 Nico Aaltonen - 4 Iikka Kangasniemi
44 Aleksi Järvinen - 17 Valtteri Virkkunen - 18 Jere Laine
23 Janne Juutinen - 16 Miro Mäkinen - 26 Teemu Mielonen

9 Jere Sneck - 5 Robin Saari
25 Juha Tarkkanen - 52 Julius Nyqvist
15 Jani Honkanen - 57 Iiro Mäntylä
 

31 Kevin Lankinen (AM)
3 Jani Kautto

Loukkantumisten vuoksi sivussa:
Jesse Juntheikki, Samuli Valvisto, Atte Mäkinen, Moses Mustonen, Oskari Hämäläinen.