14.2. Kiekko-Vantaa - JYP-Akatemia: Raportti

15.02.2015

KIEKKO-VANTAAN AHDINKO SAI JATKOA

Kiekko-Vantaa koki lauantaina kotikaukalossaan karvaan tappio, kun JYP-Akatemia haki täydet pisteet maalein 1-2 (0-0, 1-2, 0-0). Lohipaidoille tappio oli jo seitsemäs peräkkäinen, viimeiseen pudotuspelipaikkaan on kuitenkin matkaa edelleen vain viisi pistettä.

Kiekko-Vantaa aloitti ottelun erinomaisesti ja hallitsi kamppailua avauserässä tasakentällisin. Lohipaitojen peli-ilme oli jälleen varsin hyvä, mutta maalinteon tuska sen kuin jatkuu. Vantaalaiset pystyivät luomaan maalipaikkoja riittävästi voittaakseen, mutta viimeistely oli tahmeaa. JYP-Akatemia kärsi ottelun alussa bussijaloista, mutta karisti karstat koneesta ensimmäisen erän lopussa ja tuli peliin paremmin mukaan. Molempien joukkueiden parhaat maalipaikat avauserässä tulivat ylivoimalla, mutta maalivahdit Jani Kautto ja Dennis Saikkonen olivat tolppien välissä erinomaisessa torjuntavireessä, eikä täysosumia ensimmäisessä erässä nähty. Vantaalaisista parhaimpaan maalipaikkaan pääsivät uran ensimmäistä Mestis-maalia metsästävä puolustaja Robin Saari ja joukkueen paras maalintekijä Aleksi Järvinen, ruuti oli kuitenkin märkää.

JYP-Akatemia tuli toiseen erään kovalla tempolla ja otti kamppailun hallinnan haltuunsa. Kiekko-Vantaa taisteli hyvin ja pysyi sitkeästi kotietua pudotuspeleihin tavoittelevan vierasjoukkueen kyydissä. Hurrikaanipaidat aloittivat maalikarkelot toisen erän alkupuoliskolla, kun JYP-Akatemian tulikuuma kultakypärä Topi Nättinen laukoi tarkasti kiekon verkon perukoille. Nuorten maailmanmestaruuden 2014 voittanut juonikas pelintekijä Topi Nättinen rakensi lukuisia maalipaikkoja ottelun aikana niin itselleen kuin ketjukavereilleen ollen yksi lauantai-illan suurimmista tähdistä.

Kiekko-Vantaa sai kolme minuuttia myöhemmin ansaitun tasoitusosuman, kun Joel Lehtisen, Janne Juutisen ja Teemu Mielosen kentällinen pelasi upean vaihdon. Joel Lehtinen laukoi huippupaikasta, Janne Juutinen teki likaisen työn ja Kiekko-Vantaan oma kasvatti Teemu Mielonen runnoi maalinedustaruuhkasta irtokiekon maaliin. Lohipaitojen näkyvimpiä kentällisiä olleen Juutisen trion lisäksi kapteeni Samuli Valviston ketju pystyi luomaan vaihdosta toiseen hyviä asioita hyökkäyspäässä. Toisessa erässä nähtiin myös tunnetta ja maalin edustoille saatiin aikaan muutama kunnon paini.

Ottelun voittomaali nähtiin toisen erän loppupuolella, kun JYP-Akatemian puolustaja Valtteri Kemiläinen pelasi tyylikkäästi hyökkäyspään siniviivan tuntumassa ja vapautti pakkiparinsa Sami Nikun maalintekoon. Vasta 18-vuotiaan Nikun rannelaukaus upposi tarkasti takakulmaan ja lohipaidat joutuivat jälleen taka-ajoasemaan.

Kiekko-Vantaa taisteli kolmannessa erässä hyvin, mutta edes onni ei ollut joukkueen puolella lauantai-iltana. Timi Lahtisen, Micke-Max Åstenin ja Henri Tammisen hyökkäystrio loi kotijoukkueen parhaat maalipaikat kolmannessa erässä. Lohipaidat eivät kolmannessa erässä kuitenkaan pässeet niin sanotusti sota-alueelle, vaan JYP-Akatemia puolusti tyylikkäästi pelaten fiksusti johtoasemassa loppuun saakka. Hurrikaanipaidat kestivät kotijoukkueen loppurynnistyksen ja ottivat jo kauden viidennen voittonsa Kiekko-Vantaasta tämän kauden aikana.

Kiekko-Vantaa tippui seitsemännen peräkkäisen kotitappionsa myötä sarjataulukon viimeiseksi. Lohipaidoilla on edelleen matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan viisi pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä vielä kahdeksan ottelun verran. Vantaalaisten pudotuspelijahti jatkuu keskiviikkona kotikaukalossa LeKiä vastaan.

Tekstis: Mikko Mannonen

Kooste ottelusta:

Ottelun lehdistötilaisuus: