14.1. LeKi - Kiekko-Vantaa: Ennakko

13.01.2015

KIEKKO-VANTAA REVANSSIHENGELLÄ LEKIN VIERAAKSI

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu keskiviikkona vierasottelulla LeKiä vastaan. Tasan viikko sitten joukkueet ottivat yhteen juuri Lempäälän Masku Areenan pienessä kaukalossa, tuolloin mäyräpaidat olivat parempia maalein 5-3. Näiden kahden joukkueen välillä on nähty tällä kaudella erittäin tasaisia, vauhdikkaita ja viihdyttäviä mittelöitä, joten odotettavissa on jälleen erittäin mielenkiintoinen taistelu arvokkaista pisteistä.

Neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa tarpova Kiekko-Vantaa tarvitsee pisteitä. Nuori, taitava ja nälkäinen joukkue on tällä hetkellä sarjataulukossa kahdeksantena, mutta peliesitykset ovat ailahdelleet liikaa. Lisäksi ainakin kahden parhaan pistemiehen Tomi Tuomiston ja Iikka Kangasniemen poissaolot näkyivät viime viikolla kolmesti tappio kourassa jäältä poistuneessa lohiryhmässä. Parhaimmillaan vantaalaisten peli on ollut erittäin hyvää jokaisella osa-alueella ja varsikin hyökkäyspelaaminen on ollut ajoittain jopa silmiä hivelevää.

Sarjassa kuudentena majaileva LeKi on palannut joulutauolta erittäin vahvasti ja se on tällä hetkellä yksi Mestiksen kovakuntoisimmista joukkueista. Mäyräpaidat ovat voittaneet viidestä joulutauon jälkeisestä ottelustaan neljä ja mestariluotsi Juha Juujärven suojatit lähtevät keskiviikkoillan trilleriin kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa. Uudistuneella ilmeellä kauteen startannut LeKi on myös löytänyt luottoratsujensa Miika Männikön ja Henri Tuomisen lähdön jälkeen toimivia ketjukoostumuksia. Joukkueen lukuisista potentiaalisista nuorista pelaajista ainakin kultakypärä Toni Kallela, viime kaudella A-nuorten SM-liigan pistepörssin voittanut Jesse Huhtala sekä luottopuolustaja Jimi Kuronen ovat vakuuttaneet.

Kiekko-Vantaan tavoin LeKillä on ollut suuria vaikeuksia juuri kotiotteluissa. Lempäälän pieni kaukalo tuo myös oman lisämausteensa pelille ja varmasti paremmin paineen alta pois pääsevä joukkue tulee olemaan vahvoilla. Lisäksi merkittävässä roolissa ovat varmasti tuttuun tapaan maalivahtipeli ja erikoistilanteet. Kauden viidennessä keskinäisessä kohtaamisessa suuressa osassa ovat joukkueiden tulikuumat ykkösketjut, Kiekko-Vantaalta tehosentteri Severi Sillanpään johtamalta ykkösketjulta voidaan varmasti odottaa tulosta illasta toiseen ja sama pätee myös Mestis-konkari Ville-Vesa Vainiolan ympärille muovautuneelta kentälliseltä.

Joukkueet ovat kohdanneet ennen keskiviikkoa toisensa tällä kaudella neljä kertaa. Vantaalaiset veivät kolme ensimmäistä vääntöä nimiinsä, mutta tasan viikko sitten LeKi oli parempi maalein 5-3.

Kiekko-Vantaan kentälliset ja aloittava maalivahti ilmoitetaan pelipäivänä. Lohipaitojen pitkä sairaslista on pikkuhiljaa rauhoittumassa ja esimerkiksi pitkäaikaispotilas Jesse Juntheikin odotettu paluu kaukaloon lähestyy mukavaa vauhtia.

Kiekko putoaa jäähän Lempäälän Masku Areenalla keskiviikkona kello 18.30. Ottelun näet myös Elisa Viihteen Mestis TV:n välityksellä.

Seuraa häntä

#5 Robin Saari

Robin Saari ei juuri otsikoissa viihdy. 22-vuotias Jäähongan kasvatti pelaa uransa toista Mestis-kautta ja peruspuolustaja onkin tahkonnut jo 70 runkosarjaottelua ilman maalia. Bluesin nuorisojoukkueissa mitaleja rohmunnut Saari on erittäin varmaotteinen puolustaja, joka hoitaa oman leiviskänsä tunnollisesti ja tyylikkäästi illasta toiseen. Tällä kaudella 34 ottelussa tehot 0+2 iskenyt Saari on muodostanut lähes koko kauden toimivan pakkiparin kokeneen liiderin Jani Honkasen kanssa. Näkeekö erinomaisen joukkuepelaajan, Robin Saaren ensimmäinen Mestis-maali vihdoin päivänvalon keskiviikkona Lempäälän hornankattilassa?

Kiekko-Vantaan pistepörssi, TOP 3

1) Tomi Tuomisto 9+17=26

2) Iikka Kangasniemi 3+21=24

3) Artem Iossafov 6+13=19

LeKin pistepörssi, TOP3

1) Toni Kallela 12+12=24

2) Jimi Santala 4+15=19

3) Sami Holappa 7+10=17

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 14.1. klo 12:05)

29 Aleksi Rutanen - 17 Severi Sillanpää - 22 Artem Iossafov
44 Aleksi Järvinen - 52 Samuli Valvisto - 18 Jere Laine
26 Toni Leinonen - 23 Janne Juutinen - 4 Iikka Kangasniemi
21 Joel Lehtinen - 28 Teemu Mielonen - 27 Henri Tamminen

11 Nico Nurmikanta - 14 Jere Seppälä
15 Jani Honkanen - 5 Robin Saari
9 Jere Sneck - 24 Oskari Hämäläinen
57 Iiro Mäntylä

3 Jani Kautto (AM)
32 Joona Partanen