11.2. KeuPa HT - Kiekko-Vantaa: Ennakko

11.02.2015

TÄHTÄIMESSÄ PUDOTUSPELIT - KIEKKO-VANTAA MATKUSTAA KEURUULLE

Viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelevat Kiekko-Vantaa ja sarjanousija KeuPa HT ottavat yhteen keskiviikkona Keuruulla, niin sanotussa kuuden pisteen ottelussa. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat olleet maalirikkaita, vauhdikkaita, viihdyttäviä ja tasaisia vääntöjä. Todennäköisesti sama trendi jatkuu, vaikka jaossa ovatkin äärimmäisen arvokkaat sarjapisteet.

Sarjassa yhdeksäntenä majailevalle Kiekko-Vantaalle maaottelutauko tuli kreivin aikaan, sillä nuorella joukkueella oli käynnissä tuloksellisesti erittäin vaikeat ajat. Lohipaidat ovat nimittäin voittaneet vuodenvaihteen jälkeen ainoastaan kerran. Vantaalaiset lähtevät metsästämään viimeistä pudotuspelipaikkaa neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa. Kiekko-Vantaan on pystyttävä kääntämään kurssinsa nopeasti, mikäli se todella mielii mukaan pudotuspelijunaan.

-Positiivisuuden kautta lähdetään hakemaan pudotuspelipaikkaa. Peli kerrallaan mennään eteenpäin. Meidän tämän kauden takaiskuista voisi kirjoittaa vaikkapa kirjan. Joukkueessa on jyllännyt tauolla kuumetauti, joten olemme harjoitelleet noin 12-14-pelaajalla. Pelaajat ovat asettaneet oman tavoitteensa loppukautta ajatellen, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Kiekko-Vantaan hyökkäyspelaaminen on ollut läpi kauden varsin mallikasta, mutta nyt joukkue tarvitsee kipeästi uusia ratkaisijoita, sillä mailataituri Iikka Kangasniemi sekä luottolaituri Aleksi Rutanen siirtyivät TUTOn riveihin, paras pistemies Tomi Tuomisto on edelleen sivussa ja Severi Sillanpää palasi Jokerien miehistöön. Viime aikoina vantaalaisten tehoista on vastannut tulikuuman maalitykin Aleksi Järvisen Lohipaitojen puolustuspeli on ailahdellut paljon kauden aikana. Kiekko-Vantaan puolustuspelaaminen on oltava tiivistä ja joukkue tarvitsee tolppien välissä luottoveskari Jani Kautolta huipputorjuntoja illasta toiseen.

Sarjanousija KeuPa HT on näyttänyt kaikille epäilijöille kuuluvansa Mestikseen, ja nyt joukkue taistelee heti ensimmäisellä kaudellaan Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pudotuspelipaikasta kynsin hampain. KeuPa HT on ollut läpi kauden erittäin vahva kotijoukkue ja se on pystynyt kaatamaan kotikaukalossa sarjan kärkinippuja tasaiseen tahtiin.

Keuruun kiekkoylpeys on napsinut pisteitä hyvällä tahdilla vuodenvaihteen jälkeen, mutta keskiviikkoillan trilleriin joukkue lähtee kahden ottelun mittaisessa tappioputkessa. Materiaaliltaan sarjanousija ei luonnollisesti ole sarjan parhaimmistoa, mutta kokemattomat Mestis-pelaajat ovat vastanneet hyvin huutoon. Kiekko-Vantaan pitää olla hereillä varsinkin kapteeni Taneli Maasalon johtaman KeuPa HT:n tehotrion kanssa.

Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT ovat kohdanneet tällä kaudella neljä kertaa, molemmat joukkueet ovat poistuneet jäältä voittajana kahdesti. Lohipaidat ovat pystyneet kaatamaan keuruulaiset vieraskaukalossa tällä kaudella kertaalleen, kun 26.marraskuuta vantaalaiset hakivat täydet sarjapisteet maalein 5-3.

-KeuPa HT on erittäin kova kotijoukkue ja me tiedostamme sen. Pystyimme heidät kaatamaan vieraskaukalossa, joten tiedämme mitä voittaminen Keuruulla vaatii. Pienen kaukalon peli on edessä ja se varmasti sopii meille, Kauppi totesi.

Kiekko-Vantaan sairaslista on edelleen varsin suuri, sillä kokoonpanosta ovat sivussa loukkaantumisten tai sairastelujen vuoksi ainakin puolustaja Iiro Mäntylä sekä hyökkääjät Tomi Tuomisto, Julius Rantaeskola ja Jesse Juntheikki.

Lohipaidat saavat keskiviikon KeuPa HT-kamppailuun vahvistukseski Suomi-sarjaseurasta BeWe TuusKista hyökkääjä Edgar Lukjanovin. Erittäin nopeana luistelijana ja energisenä hyökkääjänä tunnettu Lukjanov pelasi viime kaudella vielä Mestistä HC Keski-Uusimaan joukkueessa. 25-vuotias Lukajanov on pelannut kuluvalla kaudella Bewe TuusKin riveissä 19 ottelua tehoilla 3+8.

Kiekko-Vantaan ja KeuPa HT:n tulikuuma taistelu äärimmäisen tärkeistä sarjapisteistä starttaa Keuruun jäähallissa keskiviikkona kello 18.30. Ottelun näet myös Elisa Viihteen Mestis TV:n välityksellä.

Seuraa häntä

#44 Aleksi Järvinen

Kiekko-Vantaan paras maalintekijä Aleksi Järvinen on paukuttanut ensimmäisellä Mestis-kaudellaan jo 11 täysosumaa. Viime kaudella Bluesin A-nuorissa kovalla tahdilla pisteitä nakutellut ja Suomen mestaruuden voittanut laitahyökkääjä on kehittynyt kuluvan sesongin aikana huomattavasti. Taitava, 21-vuotias Jäähongan kasvatti on erinomainen maalintekijä, mutta pystyy myös luomaan maalipaikkoja erinomaisella peliälyllään ketjukavereilleen. Järvinen on muodostanut jo pitkään toimivan kentällisen yhdessä keskushyökkääjä Samuli Valviston ja voimahyökkääjä Jere Laineen kanssa. Kiekko-Vantaa tarvitsee maalitykkinsä onnistumisia runkosarjan lopussa.

Kiekko-Vantaan pistepörssi, TOP 3

1) Tomi Tuomisto 9+18=27

2) Artem Iossafov 7+15=22

3) Jere Laine 5+12=17

KeuPa HT:n pistepörssi, TOP 3

1) Juuso Mörsky 14+15=29

2) Kaarlo Jormakka 15+11=26

3) Janne Kumpulainen 5+18=23

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 11.2. klo 12:00)

16 Timi Lahtinen - 81 Micke Åsten - 27 Henri Tamminen
28 Teemu Mielonen -  23 Janne Juutinen - 21 Joel Lehtinen
22 Perttu Lesch - 25 Valtteri Heikkilä - 18 Edgar Lukjanov
44 Aleksi Järvinen - 52 Samuli Valvisto (c) - 29 Jonas Elola
26 Moses Mustonen

4 Juuso Salmi - 15 Victor Westermarck
11 Nico Nurmikanta - 24 Oskari Hämäläinen
9 Jere Sneck - 5 Robin Saari

3 Jani Kautto (AM)
30 Noora Räty

Teksti: Mikko Mannonen