1.10. Kiekko-Vantaa - JYP-Akatemia: Raportti

01.10.2014

Kiekko-Vantaan lievä ahdinko sai jatkoa, kun JYP-Akatemia haki täyden pistepotin Trio Areenalta vakuuttavalla esityksellä maalein 6-2.

Lohipaitojen murheeksi koituivat jälleen heikko puolustuspelaaminen, vaisu erikoistilannepelaaminen ja lukuisat huolimattomuusvirheet. JYP-Akatemia puolestaan käytti maalipaikkansa tehokkasti ja joukkueen ylivoimapelaaminen oli maestro Topi Nättisen (1+2) johdolla erittäin tuhoisaa.

Hurrikaanipaidat olivat heti ottelun alusta lähtein työteliäämpi joukkue ja vierailijat siirtyivät ensimmäisessä erässä jo 2-0-johtoon Kalle Saramäen (1+2) ja Markus Nenosen maaleilla. Kiekko-Vantaan hyökkäyspelaaminen oli vaisua ja ylivoimapelaaminen ei ollut totutulla tasolla. Vierasjoukue onnistui myös hiljentämään Mestiksen pistepörssiä johtavan Artem Iossafovin ykkösnyrkin.

-Meillä oli vastassa tänään todella kovaa liikkuva joukkue. Totta kai minua huolettaa, miksi meillä ei tänään liike riittänyt. Meidän reagointinopeus oli paljon hunompaa kuin vastustajalla. JYP oli tänään työteliäämpi ja olimme potkun jäljessä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

JYP-Akatemia siirtyi toisessa erässä jo ratkaisevasti 4-0-johtoon Juuso Pullin ja kuuluisalla rannelaukauksellaan illan toisen osumansa ylivoimalla napauttaneen Nenosen osumilla.  Kiekko-Vantaan näkyvin hahmo ja keskiviikkoillan valopilkku oli 19-vuotias huipputaitava Iikka Kangasniemi, jonka huikeat kiekolliset suoritukset eivät varmastikkaan jääneet keltään huomaamatta. Mailataituri hankki JYP-Akatemialle monta rangaistusta juonikkailla ratkaisuillaan.

-Meillä oli omat paikkamme. Toisaalta lukemat olisivat tänään voineet olla tylymmätkin, vastustajalla oli siinä muutama tolppa ja ylärimakin. Nuori joukkueemme elää ensimmäisen maalin merkityksestä. Meidän ylivoimamme ei myöskään ollut tänään normaalilla tasolla, ja sitten taas JYP Akatemia näytti kuinka kiekkoa liikutetaan, Kauppi kommentoi.

Loistavan ottelun pelannut Topi Nättinen tälläsi Joose Antosen loistavasta syötöstä kolmannen erän alussa vierasjoukkueen jo 5-0-johtoon. Lohipaitojen laitahyökkääjä Atte Mäkinen iski maalin edestä uransa ensimmäisen Mestis-maalinsa ja pilasi samalla hurrikaanipaitojen maalia vartioineen 17-vuotiaan Veini Vehviläisen nollapelin.

JYP-Akatemian tehokas ykköstrio sai viimein onnistumisensa ylivoimalla, kun kultakypärä Joonas Sammalmaa nautiskeli limpun takatolpalle, josta Samu Markkula sai putata kiekon tyhjään rysään ohi voimattoman Kevin Lankisen. Lohipaitojen Micke-Max Åsten onnistui tuomaan ylivoimalla laihaa lohtua vantaalaisille runnottuaan melkoisen tahtomaalin. Kiekko-Vantaa oli todella lähellä maalintekoa vielä lopussa, mutta muutamaa tolppakutia lähemmäksi kiriä joukkue ei kuitenkaan päässyt.

-Ei meidän auta kuin nuolla haavat ja kääntää katseet kohti viikonloppua. Kaksi kovaa peliä edessä ja yhtään helppoa ottelua tässä sarjassa ei todellakaan ole, Kauppi lopetti.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina vierasottelulla Kajaanin Hokkia vastaan.

Ottelun lehdistötilaisuus:

 

Teksti: Mikko Mannonen
Lehdistötilaisuus: Janne Tikkaoja

Ottelun maalikooste: