10.12. Kiekko-Vantaa-Peliitat: Ennakko

09.12.2014

Huom. 10.12. klo 11:30 tieto että Artem Iossafov ei ennakkotiedoista poiketen ole mukana Kiekko-Vantaan kokoonpanossa keskiviikkona.

Otteluennakko:
Kiekko-Vantaa pelaa ennen joulutaukoa vielä kolme ottelua, joista kaksi kotikaukalossa. Tällä viikolla jaossa on äärimmäisen tärkeät kuusi sarjapistettä. Keskiviikkona lohipaidat isännöivät Trio Areenalla sarjajumbo Heinolan Peliittoja.

Kiekko-Vantaan viime viikko oli onnistunut: nuori ja nälkäinen joukkue haki kolmesta ottelusta kuusi pistettä. Keskiviikkona lohiparven käsittelyssä LeKi kaatui maalein 1-0. Perjantaina Kiekko-Vantaa haki kolmen vuoden tauon jälkeen täydet sarjapisteet Kajaanista Hokin vieraana maalein 2-0. Lauantaina vantaalaisten bensa oli maakuntakiertueen päätösottelussa aavistuksen lopussa ja SaPKo nappasikin kolme pistettä maalein 4-2.

-Puolustuspelaaminen on parantunut ja sitä pitää kehittää koko ajan. Maalipaikkoja luodaan paljon, mutta viimeistelyyn pitää saada vielä lisää tehoja, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi sanoi.

Lohipaitojen hyökkäyspelaaminen on ollut varsin hyvää läpi kauden sekä tasakentällisin että ylivoimallakin. Alkukaudesta nuoren joukkueen tehoista vastasivat kultakypärä Tomi Tuomisto ja huipputaitava superlupaus Iikka Kangasniemi, mutta viime aikoina lohipaitojen riveistä on löytynyt myös uusia ratkaisijoita. Sarjassa kuudentena olevan Kiekko-Vantaan alkukauden murheenkryyni eli puolustuspelaaminen on parantunut huomattavasti viime aikoina. Siitä osoituksen viime viikon kaksi ottelua, joissa vantaalaiset eivät päästäneet omiin maaliakaan.

-Samalla sapluunalla lähdetään. Alkuviikosta on menty jäällä erittäin kovaa ja raikkaasti. Todella luottavaisena ja innoissaan lähdetään uuteen viikkoon, Kauppi kertoi.

Sarjajumbo Peliitat katkaisi perjantaina kuuden ottelun mittaisen tappioputkensa kaatamalla SaPKon huikean päätöserän jälkeen maalein 5-3. Heinolan kiekkoylpeys on pelannut ihan kohtuullisen hyvin kotikaukalossa, mutta vieraissa joukkueella on ollut isoja ongelmia. Peliitat on hävinnyt nyt peräti 12 vierasottelua putkeen ja edellisen kerran se on juhlinut vierasvoittoa 8. lokakuuta. Heinolalaisilta löytyy kuitenkin varsin laadukas materiaali ja tällä kaudella esiin ovat nousseet muun muassa slovakkitaituri Michal Kristof, kapteeni Ville-Matti Koponen, pikakiituri Anton Ollikainen ja pakkien pistepörssin kakkonen Christian Silfver.

-Peliitat on hyvä joukkue. Muun muassa Michal Kristof ja Ville-Matti Koponen ovat kovia tekijöitä tässä sarjassa. Emme todellakaan voi aliarvioida heitä, Kauppi tiesi.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet tällä kaudella runkosarjassa kahdesti. 19.syyskuuta lohipaidat nappasivat Heinolasta kolme pistettä maalein 5-4. Kiekko-Vantaa oli parempi myös joukkueiden kauden toisessa keskinäisessä mittelössä Trio Areenalla Jani Honkasen jatkoaikamaalilla 5-4. Näiden kahden joukkueen välillä ollaan nähty viime vuosina erittäin tasaisia ja vauhdikkaita vääntöjä.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee runsaasti muutoksia. Lohipaitojen tolppien välissä nähdään keskiviikkona LeKin nollannut Jani Nieminen. Vantaalaiset saavat todella tärkeän palasen takaisin kokoonpanoon, kun joukkueen paras pistemies Tomi Tuomisto tekee paluun ykkösketjun keskelle. Kiekko-Vantaan ykkösketjussa nähdään alkukaudesta tuhoisaa jälkeä tehnyt tehoduo, sillä Bluesiin siirtynyt Artem Iossafov vahvistaa lohipaitoja ainakin Peliitat-kamppailussa.

Lisäksi vantaalaiset saavat laina-avuksi Bluesista luottopakki Victor Westermarckin ja työteliään alivoimaspesialistin Valtteri Virkkusen. HIFK:sta mukana ovat todennäköisesti puolustajat Juha Tarkkanen, Sebastian Moberg sekä hyökkääjät Henri Tamminen, Micke-Max Åsten ja Toni Leinonen.

Lohipaitojen kokoonpanosta ovat sivussa varmuudella loukkaantumisten vuoksi luottopuolustaja Jere Sneck ja hyökkääjät Samuli Valvisto sekä Jesse Juntheikki.

-Tällä hetkellä joukkueessa on positiivinen kilpailutilanne, sillä sairaslista on tyhjentynyt. Jokainen pelaaja haluaa näyttää, että kuuluu kokoonpanoon, sunnuntaina syntymäpäiviään viettänyt valmentajavelho Jami Kauppi kommentoi.

Tulikuuma taistelu sarjapisteistä alkaa Trio Areenalla kello 18.30. Kiekkohuumaan pääset mukaan Elisa Viihteen Mestis TV:n välityksellä.

Kiinnitä katseesi

1) Artem Iossafov

Tverin tiikerin paluu Trio Areenalle. Espoo Bluesin riveihin kesken kauden siirtynyt Artem Iossafov saapuu lohipaitaan hakemaan pelituntumaa ja onnistumisia. Taitava maalintekijä on nakuttanut 17 liigaottelussa tehot 2+3 ja alkukaudesta Mestiksessä kahdeksassa ottelussa 14 tehopistettä. 24-vuotias Iossafov pelaa ykkösketjussa yhdessä tutun tutkaparin Tomi Tuomiston ja Joel Lehtisen kanssa. Toimiiko tehoduon kuviot keskiviikkona?

2) Kiekko-Vantaan viimeistelytehokkuus

Esimerkiksi Kiekko-Vantaan ylivoima on tilastojen valossa Mestiksen neljänneksi tehokkainta. Viime aikoina lohipaidat eivät kuitenkaan ole onnistuneet maalipaikoissa samalla tehokkuudella, jolla maalja iskettiin alkukaudesta. Kiekko-Vantaa pystyy luomaan otteluissa runsaasti maalipaikkoja juonikkaiden Iikka Kangasniemen ja ykkössentteri Tomi Tuomiston johdolla, mutta viimeistely on ontunut viime aikoina. Tuoko Artem Iossafov ja kumppanit Kiekko-Vantaan viimeistelytehokkuuteen parannusta?

3) Härkäviikkojen vaikutus?

Millainen on Kiekko-Vantaan jalka keskiviikkona? Lohipaidat ovat tahkonneet neljä edellistä viikkoa kolmen ottelun viikkotahtia. Rasitus ja viime viikon kuorma saattaa näkyä. Ainakin alkuviikon harjoituksissa tekeminen on ollut vauhdikasta ja raikasta. Kiekko-Vantaa on tunnetusti pelinopea joukkue, joten eiköhän keskiviikkonakin nähdä todella liikkuva lohiparvi.

Kiekko-Vantaan pistepörssi, TOP 3

1) Tomi Tuomisto 9+17=26

2) Iikka Kangasniemi 3+19=22

3) Juha Tarkkanen 5+10=15

Peliittojen pistepörssi, TOP 3

1) Christian Silfver 7+13=20

2) Ville-Matti Koponen 3+17=20

3) Michal Kristof 7+12=19

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 10.12. klo 11:05, päivitetty klo 11:30)

21 Joel Lehtinen - 8 Tomi Tuomisto - 11 Janne Väyrynen
52 Moses Mustonen - 81 Micke Åsten - 46 Henri Tamminen
29 Aleksi Rutanen - 17 Valtteri Virkkunen - 4 Iikka Kangasniemi
44 Aleksi Järvinen - 23 Janne Juutinen - 18 Jere Laine

25 Juha Tarkkanen - 93 Victor Westermarck
16 Sebastian Moberg - 57 Iiro Mäntylä
15 Jani Honkanen - 24 Oskari Hämäläinen
5 Robin Saari

30 Jani Nieminen (AM)
32 Joona Partanen

Teksti: Mikko Mannonen