10.10. Kiekko-Vantaa - TUTO: Ennakko

10.10.2014

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina kovalla haasteella, kun Trio Areenalla vastaan asettuu viime kevään tulikuuman puolivälieräsarjan taistelupari TuTo Hockey.

Lohipaitojen kausi alkoi kolmella voitolla, mutta sen jälkeen nuori joukkue on kokenut viisi tappiota peräkkäin. Kuudentena sarjataulukossa majaileva Kiekko-Vantaa hamuaa takaisin voittojen tielle.

Joukkueen ylivoimapelaaminen on ollut sarjan parhaimmistoa alkukaudesta ja onnistumia on tullut viime aikoina laajalla rintamalla. Selvä kehityskohde on puolustuspelaaminen, sillä lohipaidat ovat päästäneet sarjassa eniten maaleja.

Trio Areenan uumenissa on tapahtunut tällä viikolla paljon, sillä tehohyökkääjä Artem Iossafov siirtyi Espoo Bluesin liigajoukkueeseen loppukaudeksi. Lisäksi lohipaidat kärsivät loukkaantumishuolista, sillä perjantaina kokoonpanosta ovat sivussa varmuudella hyökkääjät Samuli Valvisto, Moses Mustonen, Julius Rantaeskola ja pitkäaikaispotilas Jesse Juntheikki.

Tämä avaa nuorille pelaajille mahdollisuuksia päästä näyttämään kykynsä Mestis-tasolla. Perjantaina Mestis-debyyttinsä tekevät hyökkääjä Joel Närhi ja HIFK:sta saapuva mielenkiintoinen lainapuolustaja Sebastian Moberg.

- Odottavaisin mielin lähdetään perjantain kamppailuun. Tässä on tapahtunut viikon aikana paljon, meillä on sairastapauksia ja loukkaantumisia sekä sitten vielä Toman (Iossafov) lähtö. Tämä antaa mahdollisuuksia nuoremmille pelaajille ja toivottavasti moni hyppää saappaisiin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Lohipaitojen alkukauden ykkössentteri ja pisterohmu Tomi Tuomisto menetti viereltään Iossafovin Liigaan ja Jarmo Jokilan Ruotsin kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle. Perjantaina syöttövirtuoosi saa vierelleen ykkösnyrkkiin todennäköisesti Joel Lehtisen ja HIFK-laina Henri Tammisen. HIFK:n lainapelaajista mukana ovat myös kolmen ottelun pisteputkessa oleva Micke-Max Åsten, Juha Tarkkanen, Eemeli Heikkinen ja Toni Leinonen.

Kiekko-Vantaan maalia vartioi perjantaina viime kaudella A-nuorten SM-liigan parhaaksi maalivahdiksi valittu 19-vuotias huippulupaus Kevin Lankinen. Mikäli kolme nollapeliä jo alkukaudella pelannut Blues-laina Kaapo Kähkönen torjuu TuTon maalilla, nähdään ottelussa kahden todella lupaavan nuoren maalivahdin välinen mittelö.

- Odotan näin entisen maalivahdin ja maalivahtivalmentajan näkökulmasta paljon maalivahtien taistelua. Kaksi todella kovaa lupausta vastakkain ja molemmat tähtäävät varmasti alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin, Kauppi sanoi.

Vierasjoukkue TuTo Hockey on sarjataulukossa kymmenen pelatun ottelun jälkeen neljäntenä, ja vain kolmen pisteen päässä sarjan kakkospaikasta. Viime kauden pronssijoukkue on kovassa lennossa tällä hetkellä, sillä Ismo Lehkosen luotsaama ryhmä on kolmen ottelun voittoputkessa.

-TuTo on selvä kärkipään jengi ja heillä on kasassa todella laadukas ryhmä. Meidän pitää olla valmiita voittamaan kaksinkamppailuja ja liikkua hyvällä jalalla, Kauppi analysoi.

Turkulaisten alkukauden tehomiehenä on häärinyt Mestiksen pistepörssiä johtava keskushyökkääjä Tuukka Pulliainen, jonka taidot ovat varmasti kotijoukkueen tiedossa.

-Totta kai meidän täytyy tiedostaa milloin hän on kentällä. Mitään erityisvartiointia emme hänelle kuitenkaan aseta, Kauppi kertoi.

Tulikuuma taistelu sarjapisteistä alkaa Tikkurilan Trio Areenalla kello 18.30. Kiekkohuumaan pääset mukaan myös Mestis TV:llä ja Elisa Viihteen kautta.

21 Joel Lehtinen - 8 Tomi Tuomisto - 46 Henri Tamminen
29 Toni Leinonen - 81 Micke Åsten - 4 Iikka Kangasniemi
44 Aleksi Järvinen - 16 Miro Mäkinen - 18 Jere Laine
28 Atte Mäkinen - 23 Casimir Jürgens - 22 Joel Närhi

9 Jere Sneck - 26 Eemeli Heikkinen
25 Juha Tarkkanen - 57 Iiro Mäntylä
15 Jani Honkanen - 24 Oskari Hämäläinen
11 Sebastian Moberg

31 Kevin Lankinen (AM)
32 Joona Partanen

Edit. Kokoonpano lisätty ennakkoon 10.10. klo 11:35